Prvi QA Oktobarfest u Srbiji

Cela IT zajednica je upoznata sa činjenicom da QA ili Quality assurance zauzima sve važnije mesto i sve veći deo našeg IT tržišta. Prepoznajući trendove i uviđajući rastuće interesovanje, kompanija Grid Dynamics je proteklog vikenda organizovala prvi QA Oktobarfest u Srbiji, kako bi okupila lokalne inženjere iz oblasti testiranja i sa njima podelila svoje znanje i iskustvo.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2021.

10:00

Prvi QA Oktobarfest u Srbiji
Foto: Grid Dynamics

Ponosna na svoju QA ekspertizu i svoje stručnjake iz ove oblasti, ova kompanija je otvorila vrata svoje kancelarije u Beogradu, kako bi svi zainteresovani za ovu temu bili u prilici da se edukuju i čuju predavanja i primere iz prakse stučnjaka iz drugih zemalja, koji više od decenije rade na nekim od najizazovnijih projekata današnjice.

Konferencija je trajala dva dana i bila je u hibridnom formatu. Preko 300 učesnika je pratilo predavanja online putem, dok je preko 100 prijavljenih posetilo prostorije kompanije u Beogradu i konferenciju pratilo uživo. Konferenciju su podržali lokalni i globalni partneri i asocijacije kao što su QA Srbija, iSQI i ASITive.

Pošli smo od standardne ideje, internog deljenja znanja među kolegama na različitim lokacijama, ali smo nakon prvih povratnih informacija shvatili da bi ovaj format mogao da bude koristan kako juniorima tako i iskusnijim inženjerima, ali isto tako i velikom broju profesionalaca van naše kompanije. Naše kolege, eksperti sa dugogodišnjim iskustvom iz ove oblasti, došle su u Beograd iz svih krajeva sveta, kako bi podstakli naše lokalne stručnjake na dalji razvoj”, kaže Nikola Stojanović, Location Lead kompanije Grid Dynamics u Beogradu.
Foto: Grid Dynamics
Kolika je potražnja za stručnjacima iz ove oblasti, govori podatak da je u Grid Dynamics-u trenutno aktuelna QA nedelja zapošljavanja, u okviru koje ova kompanija nudi početni bonus u iznosu od 1.000 EUR za sve one koji uspešno prođu proces selekcije, a prijave se za posao QA inženjera do 17.oktobra 2021.

Grid Dynamics već dve decenije posluje u oblasti pružanja softverskih usluga, u najvećem procentu tehnološkim liderima i Fortune 500 kompanijama. Osnovana 2006. godine, sa sedištem u Kaliforniji i kancelarijama širom Amerike i Evrope, ova kompanija broji preko 3.000 zaposlenih. Pre četiri godine započela je svoje poslovanje u Beogradu, gde trenutno ima tim koji čini 160 inženjera, razlicitih ekspertiza kao sto su Data Science, Big Data, Java, UI, DevOps i QA, ali i veliku ambiciju da svoj tim proširi kako lokalno, za početak u Nišu, tako i regionalno. Neki od klijenata za koje radi su Google, Apple, Microsoft, Tesla, PayPal i drugi svetski giganti.
Foto: Grid Dynamics
Svi znamo da se današnje IT kompanije utrkuju kada su u pitanju benefiti za svoje zaposlene. Osim što je omogućava godišnji benefit budžet za svakog zaposlenog, koji je prilagođen njegovim potrebama, ono što ovu kompaniju ističe je konstantno ulaganje u obuku, mentorstvo i lični razvoj zaposlenih kroz Grid Univerzitet (GridU), koji je interna obrazovna platforma osmišljena da zaposlenima pruži priliku za dodatno usavršavanje ili da podrži promene na njihovom karijernom putu. Pored toga, svojim zaposlenima nudi mogućnost relokacije u Centralnu Evropu ili Ameriku, u zavisnosti od ličnih afiniteta pojedinca. Uz to, različiti programi prakse, kao mogućnost za sticanje radnog iskustva za studente, na završnoj godini studija, su još jedan način na koji u ovoj kompaniji daju mogućnost za razvoj onih koji tek treba da steknu radno iskustvo.

Više fotografija sa protekle konferencije možete pogledati na njihovom Instagram profilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: