Vučić obišao etno-selo: "Najbolje razgovore uvek imam sa vrednim domaćinima naše Srbije"

"Najbolje i najiskrenije razgovore uvek imam sa vrednim domaćinima naše Srbije", objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu.

Izvor: B92.net

Petak, 31.03.2023.

17:28

Vučić obišao etno-selo:

"Hvala Zoranu Košaninu iz etno-sela Toplina Duše na izuzetnom gostoprimstvu, na tome što čuva tradiciju i naporno radi kako bi cela porodica ostala na imanju, čime svima daje primer", napisao je Vučić u objavi na toj društvenoj mreži.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u okviru posete Raškom okrugu obišao selo Pavlica, kao i etno-selo i muzej "Toplina duše".

Vučića je u ime etno-sela dočekao vlasnik i domaćin etno-sela Zoran Košanin i stanovnici Pavlice, a sa predsednikom Srbije su u obilasku i ministarka poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i ministar turizma i omladine Husein Memić.

Seosko turističko domaćinstvo "Toplina duše" nalazi se u selu Pavlica, na oko sedam kilometara od Raške. Sastoji se od porodične kuće, mini zoo-vrta i etno-muzeja koji čini 11 objekata, starih brvnara sa različitim motivima. Među njima se izdvajaju vodenica sa vodeničkim točkom i žrvnjem, bačija (mlekar), kovačka radionica sa kovačkim mehom, soba sa krevetima i slamaricom, stolarska radionica, nadstrešnica od delova salaša i drugo. Sve brvnare su u svom izvornom obliku, ukrašene predmetima karakterističnim za konkretan objekat, dok porodična kuća služi za smeštaj gostiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli: