Ponedeljak, 18.06.2001.

19:09

SE SPREMAN DA POMOGNE CRNOJ GORI OKO ZAKONA O REFERENDUMU

Izvor: B92

Default images
Generalni sekretar Savjeta Evrope Valter Svimer izjavio je u ponedeljak u Podgorici da je Savet Evrope spreman da pruzi svu neophodnu pomoc Crnoj Gori oko zakona o referendumu i nacinu njegovog sprovodjenja. "Tokom razgovora sa crnogorskim predsednikom Milom Djukanovicem i ostalim predstavnicima vlasti posebno smo istakli da je stabilnost Crne Gore u interesu stabilnosti i mira u citavom regionu", rekao je Svimer. Isticuci da su u toku razgovara sa crnogorskim rukovodstvom otvorena sva politicka pitanja, ukljucujuci i uredjenje odnosa sa Srbijom, Svimer je naglasio da je Savet Evrope spreman da u tome pruzi svu pomoc. Svimer je naglasio da je na sastancima istaknuto da bi uredjenje odnosa Crne Gore i Srbije trebalo da se resi strpljivim dijalogom i politickim sredstvima, prenosi Srna. On je istakao da se Savet Evrope zalaze za punu saradnju SRJ sa Haskim tribunalom i za isporucivanje ratnih zlocinaca i dodao da je tokom razgovora u Podgorici i Beogradu dobio podrsku za takav stav.

Predsednik Skustine Crne Gore Vesna Perovic istakla je u ponedeljak tokom razgovora u Podgorici sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Valterom Svimerom da se samo referendumom, koji ce biti slobodan, fer i demokratski, moze resiti postojeca situacija u Crnoj Gori, javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: