Utorak, 29.05.2001.

20:21

SOKOLI: SVE METODE PROTIV OFANZIVE MAKEDONSKIH SNAGA

Izvor: B92

Default images
Komandant albanskih pobunjenika u Makedoniji i portparol tzv. "Oslobodilacke nacionalne armije" Sokoli rekao je za nemacku novinsku agenciju DPA da ce protiv ofanzive Vladinih jedinica biti upotrijebljene "sve metode", prenosi SRNA. "Nasa borba bice nastavljena u vecem obimu i upotrebicemo sve metode. Spremni smo da napadnemo Kumanovo i aerodrom kod Skoplja, a vec kontrolisemo vodosnabdevanje Kumanova", rekao je Sokoli.

On je ostro kritikovao posrednicku misiju EU koja je, kako je naveo, "podrzavala makedonsku stranu dok vojska vec vise od cetiri nedelje napada cak i albanske civile". Prema njegovim recima, "sada ni ONA nece vise snositi odgovornost za bezbednost makedonskih civila". Sokoli je rekao da resenje sadasnje situacije moze da bude pronadjeno "samo u pregovorima makedonske Vlade i ONA-e".

DPA prenosi da se borbe u Makedoniji sve vise priblizavaju Skoplju, glavnom gradu Makedonije, uprkos posrednickim naporima medjunarodne zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: