Utorak, 22.05.2001.

23:33

DPS OSTAJE OTVORENA ZA SARADNJU SA LIBERALIMA

Izvor: B92

Default images
Uvazavajuci stav Liberalnog saveza Crne Gore o podrsci manjinskoj Vladi Demokratska partija socijalista prihvata obavezu i odgovornost da sa Socijaldemokratskom partijom realizuje projekat obnove crnogorske drzavnosti uz obezbedjenje dalje stabilnosti i razvoja Crne Gore, izjavio je u utorak podpredsednik DPS-a Filip Vujanovic, javlja dopisnik Radija B92, Nebojsa Skenderi. U izjavi za javnost Vujanovic je naglasio da DPS ostaje i dalje otvorena za saradnju sa liberalima.

"DPS ostaje otvorena za koalicionu saradnju sa Liberalnim savezom Crne Gore na javno usaglasenim osnovama, verujuci da ce LSCG i u podrsci manjinskoj Vladi doprinositi ostvarenju projekta koji je sustina njihovog programa. DPS ce istrajati u opredjeljenju za konstruktivnim dijalogom u Skupstini Crne Gore sa svim parlamentarnim strankama i u takvom dijalogu sa Srbijom radi obezbjedjenja stabilnosti odnosa u Crnoj Gori, odnosa sa Srbijom i doprinosu stabilnosti regiona", rekao je Vujanovic.

Podpredsednik Narodne stranke Predrag Popovic izjavio je da koalicija "Zajedno za Jugoslaviju" ceka da DPS i SDP zavrse razgovore sa Liberalnim savezom, pa da celnici dve koalicije zapocnu zvanicne razgovore. Popovic smatra da razgovore treba zapoceti na realnim osnovama: zajednicka drzava, federalni okvir sa minimalnim zajednickim funkcijama koji ce omoguciti njeno efikasno djelovanje. Podpredsednik narodnjaka kaze da dve koalicije mogu da se dogovore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: