Sreda, 16.05.2001.

20:37

EVROPSKA TROJKA U SKOPLJU

Izvor: B92

Default images
Troclana delegacija Evropske unije apelovala je u sredu u Skoplju na albanske ekstremiste da odloze oruzje i da se povuku i pozvala makedonske vlasti da prilikom oruzanih dejstava vode racuna o srazmernoj upotrebi sile. Evropska trojka, koju cine svedski ministar inostranih poslova Ana Lind, evrokomesar Kristofer Paten i drzavni sekretar Belgije Aneme Nejts Ujtebrek razgovarala je na skopskom aerodromu sa ambasadorima NATO akreditovanim u Skoplju, a zatim s predsednikom Borisom Trajkovskim i premijerom Ljubcom Georgijevskim. Na 10-minutnoj konferenciji za novinare pre odlaska u Tiranu, funkcioneri EU zamolili su domacine da nastave s politickim dijalogom kako bi stigli do pozitivnih rezultata do sredine juna, kada bi nova Vlada trebalo pred EU da pokaze dokle je stigla u resavanju krize.

Trojka je razgovarala i s liderima partija koje sacinjavaju Vladinu koaliciju - Brankom Crvenkovskim iz Socijaldemokratskog saveza, Arbenom Dzaferijom iz Demokratske partije Albanaca i Imerom Imerijem iz Partije demokratskog prosperiteta, javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: