Subota, 14.04.2001.

23:35

PARTIZAN-C.ZVEZDA 2:1, NEKOLIKO DESETINA POVREDJENIH

Izvor: B92

Default images
Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu Crvenu zvezdu sa 2:1, u 116-om vecitom derbiju. Poveli su crno-beli sa 1:0 u 22-om minutu, golom Sase Ilica. Dva minuta pre kraja prvog poluvremena Goran Drulic izjednacuje na 1:1, a konacan rezultat postavlja Ivica Ilijev u 56-om minutu. Pocetkom drugog poluvremena Branko Boskovic je propustio priliku da Zvezdu dovede u vodjstvo, jer je njegov udarac sa bele tacke, golman crno-belih Radakovic odbranio. U poslednjem minutu prvog poluvremena sudija Delevic je iskljucio Slavoljuba Muslina, nakon sto je Zvezdin trener nezadovoljan jednom njegovom odlukom, usao na teren. Trener crno-belih Ljubisa Tumbakovic smatra da se kao i na proslom derbiju kada je Zvezda pobedila, desilo da bolji tim na kraju ne pobedi. Posle derbija, na konferenciju za novinare niko nije dosao iz tabora crveno-belih. “Bio sam u svlacionici sa igracima koji su bili dosta utuceni, a pravo da vam kazem niko me nije ni zvao”, rekao je za B92 trener Slavoljub Muslin o svom nedolasku. “Iako smo danas dobro odigrali i bili bolji tim, mislim da smo glavni krivci za ovaj poraz ja i moji igraci”, rekao je Muslin.

Cetrdesetak minuta pre utakmice ispred stadiona je doslo do sukoba navijaca oba kluba, a u tuci su navijaci koristili kamenice i druge tvrde predmete. Policija je sprecila ozbiljniji sukob, a u razdvajanju “Grobara” i “Delija” ucestvovali su i pripadnici MUP-a na konjima. U saopstenju MUP-a se navodi da je u tuci povredjeno 20 ucesnika, kao i cetvorica policajaca, da je osteceno vise vozila i polomljeno nekoliko stakala na sportskoj kladionici "Zora". "Posle incidenta privedeno je 46 lica koja su ucestvovala u tuci i protiv njih ce biti preduzete zakonom propisane mere", navodi se u saopstenju MUP-a. Na samoj utakmici vecih incidenata nije bilo, a pored 25.000 gledalaca, mecu je prisustvovao i veliki broj policajaca kako u uniformi, tako i u civilu, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: