Sreda, 11.04.2001.

23:20

POGINUO JEDAN RUSKI VOJNIK

Izvor: B92

Default images
U napadu albanskih ekstremista takozvane "Oslobodilacke vojske Preseva, Medvedje i Bujanovca" na pripadnike ruskog KFOR-a na Kosmetu, u sredu, poginuo je jedan pripadnik ovog kontigenta, a tri su povredjena, potvrdjeno je agenciji SRNA u komandi ruskog kontingenta KFOR-a na aerodromu Slatina kod Pristine.

Napad je izveden u 17.20 casova u rejonu 61. Kontrolnog punkta na podrucju Macije stene, u neposrednoj blizini granice Kosmeta i centralne Srbije na kosovskoj strani. Specijalne ruske istrazne ekipe su na terenu i u toku je istrazivanje lokacije odakle je napad izvrsen, rekli su u sredu uvece u komandi ruske brigade. Isti izvor je istakao da su tokom dana primecena pregrupisavanja i pokreti naoruzanih grupa Albanaca. U to podrucje upucen je veci broj pripadnika KFOR-a radi kontrole i eventualnog sprecavanja naoruzanih grupa da se iz Kopnene zone bezbednosti vrate na teritoriju Kosmeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: