Ponedeljak, 05.02.2001.

19:21

SRBI PROTIV SIRENJA ZONE POVERENJA , HAKERUP NE ODUSTAJE

Izvor: B92

Default images
Predstavnici Srba dosli su do svoje zajednicke deklaracije, ciji tekst drze u tajnosti, medjutim ono do sta je dopisnik Radija B92 uspeo da sazna je da su svi slozni u tome da prosirenje multietnickih zona poverenja u severnom delu grada treba odbiti. Medjutim, kako je za Radio B92 rekla portparol iz sredista UNMIK-a u Pristini Suzan Manuel, sef misije Hans Hakerup ostaje pri stavu da zone poverenja treba prosiriti. "UNMIK je zapoceo proces stabilizacije prilika u Mitrovici. Nameravamo da problem grada resavamo korak po korak. UNMIK je posvecen prosirenju zone poverenja sto smo i potpisali sa predst albanske zajednice. Mi ne nameravamo da od te ideje u skorijoj buducnosti odustanemo", rekla je Suzan Manuel dopisniku Radija B92.

Predstavnici Srba odbili su prethodno da podrze deklaraciju koju su potpisali UNMIK, KFOR i lideri Albanaca u juznom delu grada. Takozvanom albanskom deklaracijom, za koju predstavnici Srba kazu da za njih nije obavezujuca, predvidjeno je vise mera za koje medjunarodne snage smatraju da ce obezbediti dugorocan mir i stabilnost u gradu. Izmedju ostalog predvidjeno je stvaranje zajednickih gradskih institucija, sirenje zone poverenja i povratak izbeglica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: