Ponedeljak, 05.02.2001.

19:19

JANKOVIC: OHRABRUJE NAS STO ULTIMATUM DOLAZI SAMO IZ SAD

Izvor: B92

Default images
Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Vladeta Jankovic izjavio je da ce “Jugoslavija iskoristiti period do 31.marta koji su SAD dale novim vlastima i pronaci resenje za pocetak saradnje sa Haskim tribunalom”, javlja Radio B92. “Odnosi sa Haskim sudom se moraju pre svega, pravno regulisati, onako kako su to uradile zemlje poput Nemacke, Francuske, Italije ili Hrvatske”, rekao je Jankovic na poslednjoj konferenciji za novinare pred njegov odlazak u London gde ce obavljati duznost ambasadora SRJ.

Komentarisuci svojevrsni ultimatum Sjedinjenih americkih drzava po ovom pitanju, Jankovic je rekao da "to ipak dolazi samo iz Vasingtona". "Na osnovu medjunarodnih dodira koje imamo, velika vecina drugih zemalja u svetskoj zajednici nije tako rigidna, ne uslovljava nekim vremenskim rokom pruzanje pomoci, davanje kredita, ukljucivanje nase zemlje u medjunarodne organizacije, Znaci, taj stav nije niposto jedinstven i vazeci za sve. To je nesto sto nas ohrabruje i daje nam osecanje da cemo i dalje imati svoju sudbinu u svojim rukama", zakljucio je Jankoovic.

Osrvcuci se na izjavu Slobodana Milosevica torinskoj La Stampi, da njegova sudbina zavisi od "osecanja casti i morala sadasnjeg predsednika SRJ", Vladeta Jankovic je ocenio da je to ocajnicki pokusaj, kako bi se izbegla odgovornost i to na kukavicki nacin. "Miloseviceva sudbina u demokratiji za kakvu se borimo moze zavisiti i zavisice samo od zakona", dodao je Vladeta Jankovic, prenosi Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: