Nedelja, 04.02.2001.

23:18

"RADA TRAJKOVIC JE SUVISE KOOPERATIVNA"

Izvor: B92

Default images
Jedan od predstavnika Srpskog nacionalnog veca iz Kosovske Mitrovice Milan Ivanovic rekao je u izjavi za Radio B92 da "nema svrhe niti motiva" da Rada Trajkovic, clan Privremenog administrativnog veca Kosova i Metohije, prisustvuje sastanku lidera Srba sa severa Kosova sa komandantom Kfora Karlom Kabidjozuom i sefom UNMIK-a Hansom Hakerupom. "Gospodja Rada Trajkovic se u duzem periodu izjasnjava za jednu preveliku kooperativnost koja ugrozava srpske interese, a to znaci da se zalaze da se prakticno sistemi zdravstvene zastite, sistem obrazovanja i sve ostalo sto postoji na Kosovu i Metohiji, uklopi u sistem Kosova.To bi bio prakticno sistem jedne nezavisne drzave. Mi hocemo da odrzimo vezu, integraciju, sa nasom drzavom, tako da nismo smatrali da Rada Trajkovic treba da prisustvuje ovom sastanku. Ona, konacno, i ne zivi u severnom delu Kosova i Metohije. Izgradili smo jedinstvo koje je neophodno za ove vazne razgovore, s obzirom na pritiske kojih ce sigurno biti", rekao je Ivanovic za Radio B92.

Clan Privremenog administrativnog veca Kosova i Metohije, Rada Trajkovic rekla je za Radio B92 da je iznenadjena takvim stavom SNV Kosovske Mitrovice i dodaje da ona nije pozvana da prisustvuje sastanku sa predstavnicima UNMIKA i KFOR-a. “Ovo sto rade pojedinci sa severa Kosova skupo ce kostati srpski narod i drzavu”, rekla je Rada Trajkovic."Vizu necu traziti od njih. Doci cu u Mitrovicu onda kada osetim potrebu da tu dodjem. Mislila sam da odlaskom Milosevica prestaje i sukobljavanje Srba na Kosovu i Metohiji. Medjutim, kao sto se vidi ovih poslednjih dana, na severu jos uvek deluju sluzbe, i vojne i policijske, i retorika i ponasanje gospodina Milosevica koje prezivljava, na zalost, jos uvek na tom prostoru, u smislu nudjenja mrznje prema Albancima i mrznje prema Srbima koji ne misle onako kako treba da misle po receptu odredjene grupe sa severa", istakla je Rada Trajkovic u izjavi za Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: