Subota, 03.02.2001.

17:12

MILOSEVIC: ODUVEK SAM ZIVEO OD SVOJE PLATE

Izvor: B92

Default images
Bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic izjavio je italijanskom dnevniku “Stampa” da se nece pojaviti pred Haskim tribunalom. Kako iz Rima javlja dopisnik Radija B92, na pitanje novinara kao komentarise stav predsednika Jugoslavije Vojislava Kostunice kojim se odbacuje mogucnost izrucenja optuzenih za ratne zlocine Haskom tribunalu, Milosevic je odgovorio da jos nema misljenje o novom predsedniku. "Haski sud je nemoralno telo, izmisljeno za odmazdu nad neposlusnim predstavnicima neposlusnih naroda", rekao je Milosevic i uporedio Tribunal s koncentracionim logorima i nacistickim zastrasivanjima Jevreja. "Nestabilnost Balkana je bio interes Zapada" smatra Milosevic, a kao svoju gresku istice to sto je "u slucaju Kosova zakasnio", iako je stanje u Pokrajini bilo jedno od glavnih problema u zemlji.

"Pritisci, strah i korupcija su metodi kojima je sadasnji rezim dosao na vlast", rekao je Milosevic i kao jedan od argumenata naveo to sto je u Pozarevcu opljackana i spaljena imovina njegovog sina. "Nemam nijedan racun u inostranstvu", tvrdi Milosevic, "oduvek sam ziveo samo od svoje plate, a nova vlast preti sudjenjima za zlocine koji su izmisljeni u njihovim kancelarijama". "Moja porodica i ja se ne osecamo bezbedno", rekao je Milosevic za "Stampu", prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: