Petak, 02.02.2001.

22:59

PAUEL NECE DA SE MESA U PREDSTOJECE IZBORE U CRNOJ GORI

Izvor: B92

Default images
Portparol Stejt dipartmenta Ricard Baucer izjavio je u petak da se americki drzavni sekretar Kolin Pauel nije sastao sa crnogorskim predsednikom Milo Djukanovicem jer "ne zeli da se mesa u predstojece izbore u Crnoj Gori". Baucer je na konferenciji za novinare u Vasingtonu istakao da se SAD u vezi sa pitanjem Kosmeta rukovode odlukama Saveta bezbednosti UN-a i da nikad nisu rekle da podrzavaju nezavisnost Kosova i Metohije. Komentarisuci izjavu srbijanskog premijera Zorana Djindjica da se "prikupljaju dokazi protiv bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica zbog kriminalnih radnji tokom poslednjih 12 godina", Baucer je istakao da Beograd treba da koordinise svoj rad sa Hagom. "Moramo da nastavimo da razgovaramo o ovom pitanju da bismo osigurali da oba ova procesa mogu da funkcionisu na nacin koji odgovara obema stranama", rekao je Baucer, prenosi Srna.

Predsednik demokratskog saveza Kosovo Ibrahim Rugova je, kako je rekao posle razgovora, pitao Pauela kakav je njegov stav o "brzom priznanju nezavisnosti Kosova" u slucaju da se ova pokrajina otcepi od Srbije. Rugova nije naveo Pauelov odgovor izjavljujuci samo da je postojalo "opste razumevanje" izmedju predstavnika Albanaca sa Kosova i sefa americke diplomatije. U razgovoru sa Pauelom su ucestvovali i predsednik Demokratske partija Kosova Hasim Taci i direktor dnevnika na albanskom jeziku "Koha Ditore" Veton Suroi, prenosi Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: