Petak, 02.02.2001.

15:35

USKORO ZAVRSETAK RADA NA GRANICNOJ LINIJI

Izvor: B92

Default images
Pomocnici ministara inostranih poslova Makedonije i Jugoslavije, Viktor Dimovski i Radojko Bogojevic, izrazili su zadovoljstvo napretkom u utvrdjivanju granicne linije izmedju dve drzave, ostvarenim tokom sastanaka zajednicke diplomatsko-ekspertske komisije, cija je 13. sednica odrzana u petak u Beogradu. U izjavi novinarima, pomocnik jugoslovenskog sefa diplomatije, ne zeleci da iznosi detalje, izrazio je ocekivanje da ce sredinom sledeceg meseca biti postignuta saglasnost i oko manjeg dela drzavne granice, koji je jos ostao da se utvrdi. "U Skoplju cemo odrzati jos jednu sednicu 14. februara i verujemo da ce tom sednicom rad nase komisije biti zavrsen. Najveci deo granice smo uspeli da usaglasimo, ostao je minimalan posao, pa verujemo da cemo do Samita u Skoplju nasim sefovima drzava moci da damo sporazum koji cemo do tada uspeti da zavrsimo", rekao je Bogojevic, javlja B92.

Pomocnik makedonskog ministra inostranih poslova je izrazio nadu da ce predsednici Makedonije i SRJ potpisati sporazum o granicnoj liniji na Samitu zemalja Jugoistocne Evrope, koji se odrzava 22. i 23. februara u Skoplju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: