Četvrtak, 01.02.2001.

07:38

HALIMI: COVICEV PREDLOG MOGAO BI DONETI POPUSTANJE TENZIJA ?

Izvor: B92

Default images
Gradonacelnik Preseva i predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi izrazio je nadu da ce predlog potpredsednika Vlade Srbije Nebojse Covica za resenje situacije na jugu Srbije pomoci da "konacno pocne politicki proces koji bi doprinio popustanju tenzija". "Pristup novih srbijanskih vlasti se bitno razlikuje od anticivilizacijskog odnosa starih vlasti prema albanskom stanovnistvu" - istakao je on u izjavi za "Glas Amerike", prenosi Srna.

On je istakao da se njegova partija zalaze za demilitarizaciju Presevske doline i za stvaranje uslova, uz pomoc i prisutvo medjunarodne zajednice, za povratak raseljenog stanovnistva. "Pod demilitarizacijom podrazumijevamo da se sa ovog terena odstrane sve specijalne jedinice policije koje su tu smjestene nakon Kumanovskog sporazuma i nakon toga stvaranje lokalne policije u koju bi se ukljucili Albanci" - rekao je Halimi. Prema njegovim recima, u takvim uslovima "ne bi bilo potrebe da civili i dalje ostanu naoruzani, jer bi nestao razlog zbog cega su oni morali nositi oruzje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: