Ponedeljak, 29.01.2001.

23:11

OSLOBODJENI OTETI PREVODIOCI OEBS-A

Izvor: B92

Default images
Naoruzani Albanci su napali radnike OEBS-a srpske nacionalnosti u ponedeljak uvece u juznom delu Kosovske Mitrovice. Prevodioci OEBS-a Slavica Staletovic i Dijana Cerovina, jos jedna zena i jedan muskarac, koje su naoruzani Albanci oteli,oslobodjeni su i nalaze se u bazi KFOR-a, saznaje u ponedeljak uvece Radio B92 u pristinskoj kancelariji Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

U izjavi za Radio B92, portparol OEBS-a Kler Trevena rekla je da su naoruzani Albanci oko 18 casova kod pravoslavnog groblja zaustavila dva jasno oznacena dzipa Organizacije za evropsku bezbednost sa radnicima koji su se vracali kuci iz OEBS-ovog centra na severu Kosova. "Tri zene i dva muskarca su izvucena iz automobila. Jedan je uspeo da pobegne, drugi je ozbiljno povredjen i smesten je u bolnicu. Ostali su u soku i nalaze se u bazi KFOR-a“, rekla je portparol OEBSA Kler Trevena.

Portparol OEBS-a je dodala da je ovaj napad usledio verovatno kao osveta zbog sukoba koji su se zbili u prethodnih nekoliko dana. “Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju snazno osudjuje brutalni napad na petoro radnika ove organizacije koji se dogodio u blizini Kosovske Mitrovice. Sef OEBS-a na Kosovu, Dan Everts izjavio je da se sa ovim napadom ponistava rad medjunarodne misije koja pokusava da uspostavi mir u pokrajni.

Regionalni sef Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Tim Baucer rekao je Tanjugu da je sestoro Srba bilo oteto, i da su ih iz razularene mase izvukli danski vojnici. Tanjug javlja da je ime povredjenog muskarca Dragan Stanojevic.

U znak protesta zbog te otmice, kao i zbog otkazivanja redovne linije voza od Zvecana do Kosova Polja, Srbi koji je trebalo da se tim prevozom vrate svojim kucama u unutrasnjosti Kosova, blokirali su saobracaj na putu od Zvecana do Kosovske Mitrovice, javlja FoNet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: