Ponedeljak, 29.01.2001.

14:26

SMENE U VRHU JUL-A

Izvor: B92

Default images
Generalni sekretar Jugoslovenske levice Ratko Krsmanovic saopstio je da je na sednici Glavnog odbora (GO) JUL doslo do personalnih promena u vrhu stranke, tako sto su cetiri clana Direkcije iskljucena, a jos cetiri clana su "po licnom zahtevu" podneli ostavke, javlja Tanjug.

Na konferenciji za novinare, Krsmanovic nije zeleo da kaze njihova imena, rekavsi da mu je "pre svega stalo da iznese politicke stavove i ocene Glavnog odbora" i da "JUL nije izvor informacija za necije iskljucenje ili prestanak mandata".

Prema njegovim recima, u GO "prestalo je clanstvo za 18 clanova i iskljuceno je 26 clanova", a "obezbedjeno je prisustvo 48 novih clanova".

"To je nas odgovor i obrazlozenje odlucnosti da ne podlegnemo pritiscima da nestanemo sa scene", izjavio je Krsmanovic. Glavni odbor JUL takodje je odlucio da vise nama sedam sekretara, vec samo jednog, generalnog sekretara. Krsmanovic je osudio napad na vozaca sefa Resora drzavne bezbednosti, isticuci da je taj "napad za svaku osudu i upucivanje zahteva nadleznima da se pocinioci zaista kazne".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: