Nedelja, 28.01.2001.

14:34

DJINDJIC: U DAVOSU PROMOCIJA NOVE DEMOKRATSKE SRBIJE

Izvor: B92

Default images
Boravak delegacije Vlade Srbije u Davosu predstavlja promociju nove, demokratske Srbije, izjavio je agenciji Srna predsednik Vlade Srbije Zoran Djindjic. Prema njegovim recima, on i republicki ministar finansija Bozidar Djelic razgovarali su u Davosu s mnogim vaznim osobama, ljudima koji su bili ekonomski savetnici americkih predsednika Ronalda Regana i Bila Klintona, direktorom "Aspend fondacije" i drugima. "Razgovarali smo s ljudima koji nisu direktno ukljuceni u biznis i nemaju neki svoj interes, ali poznaju mnoge ljude iz posla i krecu se u tim uticajnim krugovima" precizirao je Djindjic.

Na pitanje kako je doslo do saradnje s nekadasnjim kanadskim premijerom Brajanom Malrunijem, koji je pristao da u ime Srbije organizuje lobi u svetskoj politici koji bi podrzao Srbiju u sto brzem povratku na svetsko trzise, Djindjic je podsetio da je Malruni poznati prijatelj Srbije i da je nekoliko puta boravio u njoj. "Njegova supruga je rodjena u Beogradu, a on je bio premijer Kanade u dva mandata", dodao je Djindjic. Navodeci da je Kanada clanica Grupe sedam najrazvijenijih zemalja u svetu, premijer Srbije je objasnio da se Maluruni ponudio da u kanadskoj zvanicnoj politici, a i svojim licnim uticajem, s jos nekoliko svojih kolega, koji ce biti organizovani u jednom konzorcijumu, siri pozitivan imidz Srbije i objasnjava ljudima reforme koje se u njoj sprovode, kao i druge nedovoljno poznate informacije. Djindjic veruje da ce se Malrunijeve simpatije prema Srbiji reflektovati i na americku politiku, posto je Malruni lican prijatelj porodice Bus, oca i sina. "Zbog toga je Kanada odlicna zemlja za ovu ulogu i nama je veoma drago da su oni pristali da je igraju", zakljucio je Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: