Nedelja, 28.01.2001.

17:57

UHAPSEN I PRETUCEN BRAT SAVEZNOG MINISTRA POLICIJE

Izvor: B92

Default images
Goran Filipovic, stariji brat po majci saveznog ministra unutrasnjih poslova Zorana Zivkovica, uhapsen je i brutalno pretucen u petak uvece oko dva po ponoci u centru Nisa ispred kafica "Sena", pise "Blic nedelje". Prema recima jednog od 50-ak ocevidaca, koji je zeleo da ostane anoniman, doslo je do konflikta izmedju Filipovica i saobracajne patrole zbog nepropisno parkiranog vozila. Filipovic je tom prilikom odbio da na uvid saobracajcu da vozacku i saobracajnu dozvolu, posto se kretao kao pesak na ulici. "Saobracajci su pozvali u pomoc dve intervente ekipe s 2 marice i 8 policajaca koji su stavili lisice Filipovicu i brutalno ga pretukli udarajuci ga po licu, telu i nogama", pise list. Tom prilikom je saobracajac psovao majku Filipovicu, a posle legitimisanja, kada je ovaj utvrdio da je rec o majci saveznog ministra policije, policajac je opsovao i njemu i njegovom bratu majku. Novinar lista je u subotu oko 13.00 casova na hodniku u sedistu niske policije video Filipovica s modricama na nosu i licu, krvavog odela, bez kaisa, kravate i pertli, javlja Srna.

Ministarstvo unutrasnjih poslova Srbije saopstilo je da je saobracajni policajac iz Nisa Dejan Stojiljkovic suspendovan, jer je prekoracio sluzbeno ovlascenje, nepropisno upotrebivsi fizicku snagu protiv Filipovica. U saopstenju se navodi da je Stojiljkovic u subotu oko 1:40 "na propisan nacin istakao pismeno obavestenje vlasniku vozila 'alfa romeo' i kada je uocio vlasnika zatrazio isprave, ali je isti odbio da ih da na uvid i nastavio da se krece". Stojiljkovic je sustigao Filipovica, koji je odbio da pokaze dokumenta, posle cega je doslo do rasprave, a policajac je "upotrebio fizicku snagu". U saopstenju se kaze da je interventna patrola policije zatekla Stojiljkovica i Filipovica "da se drze za revere". "Prema Filipovicu je upotrebljeno sredstvo za vezivanje i priveden je u sluzbene prostorije, a po utvrdjivanju identiteta i obavljanju sluzbenih razgovora, oko 11 sati, napustio je prostorije Sekretarijata", navodi se u sapstenju koje prenosi Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: