Četvrtak, 25.01.2001.

22:18

SINDIKAT RADNIKA RTS-A NAJAVIO STRAJK

Izvor: B92

Default images
Sindikati »Nezavisnost« Radio-televizije Srbije i Nezavisni sindikat RTS-a u cetvrtak su odrzali skupstinu ujedinjenja i formirali jedinstveni Sindikat Radio-televizije Srbije »Nezavisnost« koji je sada vecinski u ovoj kuci, javlja B92. Clanovi ovog sindikata optuzuju direktora RTS Nenada Ristica, izmedju ostalog i za to da nije prihvatio razgovor sa njima u vezi s zahtevima koje su mu urucili 19. januara, da je odbio da pokrene disciplinski postupak prema vazecem Kolektivnom ugovoru protiv bivsih celnika ove kuce, a optuzuju ga i za razne finansijske malverzacije. Ukoliko rukovodstvo kuce ne ispuni zahteve zaposlenih, od ponedeljka, 29. januara Sindikat RTS-a »Nezavisnost« stupice u strajk upozorenja. Opsirnije je o razlozima strajka za B92 govorio portparol Sindikata RTS »Nezavisnost« Boban Igrutinovic koji kaze: "U radu ovog rukovodstva se nista nije promenilo u odnosu na ono sto je radilo rukovodstvo sa Dragoljubom Milanovicem na celu. Sa ovim zahtevima idemo pred Vladu Srbije, a ocekujemo da cemo u ponedeljak tim strajkoom upozorenja pokazati nasu snagu. Sindikat ima za cilj samo to da ima veci uticaj na rukovodstvo kuce -da se dogovora sa rukovodstvom oko svih kljucnih pitanja pocev od nasih plata koje su ocajne preko uslova koji su ocajni i da nas pregovaracki tim bude ukljucen u pregovore oko novog zakona o RTS-u i oko novog kolektivnog ugovora. Nas zahtev je da se procita u Druogom dnevniku RTS-a i ukoliko se ne procita pristupicemo strajku upozorenja u ponedeljak".

Direktor Radio televizije Srbije Nenad Ristic najavio je da ce o svim zahtevima i optuzbama sindikata na sastanku u petak raspravljati kolegijum RTS-a. U izjavi za Radio B92 Ristic je rekao da medju optuzbama koje je na njegov racun izneo sindikat Nezavisnost, postoje "dve potpuno netacne, o ostale su polutacne". Ristic je dodao da je "u radni odnos primio samo one ljude koji su nekad bili u radnom odnosu, a posle su nepravedno izbaceni", kao i da se medju vracenima nalaze Petar Lazovic i "jos troje, cetvoro".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: