Sreda, 24.01.2001.

12:45

INCIDENTI NA JUGU SRBIJE I KOSOVU

Izvor: B92

Default images
U Presevu je u utorak registrovano 5 detonacija i vise pucnjeva iz protivavionskog mitraljeza, koji su dopirali iz pravca sela Medjare u kopnenoj zoni bezbednosti, nedaleko od administrativne granice s Kosmetom, saopsteno je iz Staba Ministarstva unutrasnjih poslova Srbije u Bujanovcu. U saopstenju se navodi da su naoruzani Albanci, nekoliko sati nakon pomenute pucnjave, ispalili dva kratka rafala iz automatskog oruzja, na pripadnike lokalne policije u selu Lucane u opstini Bujanovac. Povredjenih i poginulih policajaca nije bilo.

U selu Biljaca u bujanovackoj opstini u utorak je u 23.30 casova aktivirana eksplozivna naprava koja je izazvala materijalnu stetu na benzinskoj pumpi "Valoni petrol", saopstio je Stab MUP. U saopstenju se navodi da su od eksplozije popucala stakla i ostecen zid pumpe u vlasnistvu Jusufa Azizija iz Orahovice, sela u Presevskoj opstini.

Bujanovacki Stab MUP navodi da je u utorak na ulazu u selu Konculj kod Bujanovca, Jirim Jakupi s jos trojicom nepoznatih terorista, uz pretnju vatrenim oruzjem, od Hismita Leke iz Bujanovca oduzeo terensko vozilo. "Protiv pomenute cetvorke bice podneta krivicna prijava zbog teske razbojnicke kradje", istice se u policijskom saopstenju.

Portparol Pres centra u Bujanovcu Jovan Djukanovic ocenio je da je ocigledno da naoruzani Albanci ne postuju usmeni dogovor od 30. decembra prosle godine. "Naprotiv, oni ga koriste kao paravan za preduzimanje akcija, u cilju izazivanja straha i nesigurnosti medju civilnim stanovnistvom u sredinama koje ne kontrolisu", naglasio je on. Prema njegovim recima, iz centara kao sto su sela Veliki Trnovac i Lucane, "teroristi zele da svoje aktivnosti prenesu i u druge sredine, sto potvrdjuje i nedavno otkrivanje eksploziva oruzja i municije u Bujanovcu kod clanova diverzantsko teroristicke grupe", javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: