Utorak, 23.01.2001.

14:06

ZIZIC MOLIO AVDEJEVA DA BULATOVIC BUDE AMBASADOR U MOSKVI

Izvor: B92

Default images
Savezni premijer i potpredsednik Socijalisticke narodne partije Zoran Zizic zamolio je u petak u Podgorici prvog zamenika ruskog sefa diplomatije Aleksandra Avdejeva da Rusija primi Momira Bulatovica za ambasadora SRJ u Moskvi, pisu u utorak podgoricke "Vijesti". Kako prenosi Srna, list dodaje da je Avdejev samo primio k znanju molbu saveznog premijera. Ambasadorsko mesto u Moskvi DOS je prepustio SNP, a kako tvrdi podgoricki dnevnik, imenovanje Momira Bulatovica za ambasadora je jedan od planova Predraga Bulatovica, Zorana Zizica i Srdje Bozovica za bezbolno resenje krize u partiji, nastale zbog razlicitih koncepcija i metoda politickog delovanja.

Isti izvor navodi da se Momir Bulatovic ne predaje i da je u ponedeljak na Dedinju trazio podrsku za svoju koncepciju delovanja SNP i kod predsednika Socijalisticke partije Srbije, Slobodana Milosevica, ali ovih dana aktivno se bavi time i medju svojim clanstvom. Imenovanje Momira Bulatovica za ambasadora u Moskvi bice tesko realizovati, jer se on nalazi na spisku 82 osobe kojima Vlada SAD zabranjuje izdavanje ulaznih viza i onemogucava sve poslovne i finansijske veze sa pojedincima i firmama u Americi, zakljucuju Vijesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: