Ponedeljak, 22.01.2001.

21:00

JOKSIMOVIC DEFINITIVNO KANDIDAT ZA MINISTRA ZDRAVLJA

Izvor: B92

Default images
Potpredsednik Demokratske stranke Srbije dr Zoran Sami potvrdio je da ce clan Glavnog odbora ove stranke Obren Joksimovic biti kandidat za ministra zdravlja u republickoj vladi. Odluka o imenovanju ministra zdravlja iskljucivo je u domenu premijera koji je to mesto ponudio DSS-u, a stranka je onda napravila personalni izbor da to bude dr Joksimovic, istakao je Sami. Kako prenosi Radio B92, Sami je prokomentarisao da medijsku prasinu oko kadrovskog resenja za buduceg ministra zdravlja "dizu razni lekarski lobiji, dakle oni isti lekarski lobiji koji su zdravsto i doveli ovde dokle su ga doveli". "Ono sto je pri tom interesanto, jeste da je, izgelda, tim lobijima jako odgovarala i Leposava Milicevic, nisam primetio da su mnogo pisali po novinama ni protiv Milutina Bojica, ali su se odjednom vrlo upetljali u kadrovsku politiku DSS-a, koja je sigurno imala razloga zasto predlaze Obrena Joksimovica a ne Nadu Kostic", ocenio je on.

Sami je dodao da su DSS-u "jednim delom godile sve pohvale koje su isle na racun Nade Kostic, jer je ona takodje clan DSS-a", ali da je ta stranka "procenila da je za taj posao u narednom periodu uputnije da ga radi Obren Joksimovic". "Uloga ministra nije samo da vodi resor za koji je zaduzen, nego i da sudeluje i primi na sebe odgovornost u radu Vlade. Svaki clan DSS-a koji ima neku funkciju - ministar, direktor nekog preduzeca, clan nekog Upravnog odbora i slicno, mora da taj posao obavlja posteno i u skladu sa politickim opredeljenjima stranke kojoj pripada. Pricati o nekame kakav ce da bude ministar pre nego sto je to postao, mislim da je u najmanju ruku cudno", zakljucio je Sami.

On je dodao da je protiv Joksimovica u medijima plasirana "neverovatna kolicina lazi" i demantovao da je kandidat za ministra zdravlja promenio vise stranaka, navodeci da je vec sest godina clan DSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: