Subota, 20.01.2001.

17:10

RANJEN VOJNIK U PRESEVU

Izvor: B92

Default images
Redovni vojnik Drazen Radovanac, rodjen 1978 godine, ranjen je u nogu u petak, juzno od sela Rajince u opstini Presevo. Radovanac je van zivotne opasnosti i nakon ukazane prve pomoci hospitalizovan je u vojnoj bolnici u Nisu. Kako javlja dopisnik Radija B92, Radovanac je ranjen prilikom napada »albanskih terorista na patrolu VJ« koja je obezbedjivala liniju razdvajanja. Na patrolu je pucano iz pravca kopnene zone bezbednosti, a pripadnici VJ su na vatru uzvratili i odbili napad.

Ekstremisti su pucali u dva navrata i na pripradnike Pristinskog korpusa u oblasti Belog Kamena. Na ove napade nije odgovoreno. Napadnute su i policijske snage u reonu Preseva, i ni na taj napad nije odgovoreno. U subotu ujutru su policijski izvori potvrdili da su se svojim kucama zivi i zdravi vratili Vlasta i Novica Maksimovic i Dobrivoje Kitanovic, koje su u petak nesto posle 16 h oteli albanski ekstremisti. Poslednja vest popodne u subotu je da je desetak terorista napalo lokalnu policiju u blizini sela Veliki Trnovac. Na ovaj napad policija je uzvratila. Nema povredjenih policajaca, dok o mogucim zrtvama kod druge strane nema podataka, saopstio je pres-centar u Bujanovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: