Petak, 19.01.2001.

20:52

UHAPSENA GRUPA ALBANACA

Izvor: B92

Default images
Pukovnik policije u Bujanovcu Goran Radosavljevic izjavio je u petak da su pripadnici MUP Srbije "efikasnom akcijom otkrivanja siptarske teroristicke trojke i vece kolicine oruzja i municije osujetili pokusaj ugrozavanja bezbednosti na podrucju Pcinjskog okruga, s namerom da se teroristicke aktivnosti prenesu u Bujanovac". "Pripadnici policije su u dve albanske kuce u Bujanovcu pronasli sest eksplozivnih naprava rucne proizvodnje, napunjene s 35 kilograma trotila, 3 kalasnjikova, 2 rucne bombe, municiju i vecu kolicinu druge teroristicke opreme i tom prilikom uhapsili Ljuana Sadikua", rekao je on novinarima na pres-konferenciji u Bujanovcu. "Pripadnici MUP su duze pratili Sadikua, kao i druga dva clana diverzantsko-teroristicke grupe, Fadilja Ramadanija i Murteza Limanija, takodje iz Bujanovca, koji su u bekstvu", naglasio je on. "Satni mehanizmi su bili tempirani na razlicite vremenske distance, kako bi se posle prve eksplozije okupio sto veci broj znatizeljnika, da bi potom sledece aktiviranje eksploziva pricinilo veliko razaranje, uz planirane civilne zrtve", objasnio je Radosavljevic, javlja Srna.

Kako je javio dopisnik Radija B92, Radoman Iric, proteklih nekoliko meseci u Bujanovcu je bilo pet eksplozija ciji vinovnici jos nisu otkriveni, a u kojima pored velike materijalne stete nije bilo zrtava.

U petak je u Bujanovcu boravio Karl Bilt specijalni izaslanik generalnog sekretara UN-a Kofi Anana, za Balkan. Posle razgovora iza zatvorenih vrata sa Nebojsom Covicem i Biserkom Matic Spasojevic, Karl Bilt je novinarima kratko izjavio: "Razgovarao sam sa gospodinom Covicem, slusao sam ga i ucio. Izrazavam zahvalnost na gradjenju poverenja u ovom kraju i pragmaticnoj politici koju on vodi. Razgovarali smo takodje o mogucnosti da UN pomognu svim gradjanima ovoga kraja, sto bi vremenom omogucilo smanjenje tenzija i bolji zivot svih u ovom regionu", rekao je Bilt. Gost je u pratnji svojih domacina potom obisao kontrolne punktove u selima Veliki Trnovac i Lucane, koji se nalaze na liniji razdvajanja srpskih snaga bezbednosti i albanskih ekstremista. Veceras je Karl Bilt iz Bujanovca otputovao u Merdare kod Kursumlije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: