Četvrtak, 18.01.2001.

18:05

VLADA USVOJILA OSNOVE ZA RAZGOVORE SA KARLOM DEL PONTE

Izvor: B92

Default images
Predsednik Vlade SR Jugoslavije Zoran Zizic izjavio je Srni da je na sednici u cetvrtak Vlada donela Osnove za razgovore sa glavnim tuziocem Haskog tribunala Karlom del Ponte i najavio da ce sa njom razgovarati savezni ministri unutrasnjih poslova, pravde, spoljnih poslova, drzavni tuzilac, kao i predsednik SRJ Vojislav Kostunica. Navodeci da je Vlada spremna za saradnju sa Haskim tribunalom, on je napomenuo da kancelarija za saradnju sa Haskim tribunalom, koja se otvara u Beogradu, ne znaci i automatsko prihvatanje svih zahteva toga suda.

"To znaci da ce savezna Vlada i Haski tribunal saradjivati na razmeni dokaznog materijala, u istraznim postupcima, u istraznim radnjama, cuvajuci pri tome svoje nacionalno i drzavno dostojanstvo i drzavni interes, a ova saradnja treba da doprinese i otkrivanju i onih zlocina koji su se desili nad Srbima", istakao je Zizic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: