Sreda, 17.01.2001.

20:46

"NEKI ZELE DA POREMETE MEDJUNACIONALNE ODNOSE U VOJVODINI"

Izvor: B92

Default images
Predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara i gradonacelnik Subotice, Jozef Kasa uputio je pre desetak dana Vojislavu Kostunici Predlog za nastavak razgovora o resavanju problema nacionalne zajednice Madjara uVojvodini. Budimpestanski »Nepsabadsag« je objavio Kasinu izjavu u kojoj on izrazava nezadovoljstvo »cinjenicom sto pored Srpske radikalne stranke Vojislava Seselja i neki clanovi DSS-a zele da izazovu protivrecnosti izmedju vojvodjanskih Srba i Madjara«. U izjavi za Radio B92, Jozef Kasa kaze da jos nije odredjen termin za sastanak sa jugoslovenskim predsednikom, i dodaje da "ima istine u tome da neki zele poremetiti medjunacionalne odnose u Vojvodini". "Na to ukazuju odredjeni signali diskusije u pokrajinskoj skupstini, kao i pretece pismo koje je ovih dana meni stiglo", kaze Kasa. Prema njegovim recima, Kostunica je obavesten o tim "signalima".

Na pitanje ima li utisak da su se od 5. Oktobra odnosi medju razlicitim nacijama koje zive u Srbiji popravili, ostali isti ili pogorsali, Jozef Kasa odgovara da je to "tesko oceniti", s obzirom da nema prave informacije. "Jedino mogu da tvrdim da jos nisu zapoceta resenja problema etnickih zajednica u Srbiji", zakljucuje Kasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: