Utorak, 16.01.2001.

14:33

CAVOSKI: SUDJENJE SAMO U BEOGRADU

Izvor: B92

Default images
Predsednik Glavnog odbora Srpske liberalne stranke i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, dr Kosta Cavoski, izjavio je da sadasnji Ustav Jugoslavije ne dopusta izrucenje gradjana SRJ stranim drzavama i sudovima i da Slobodanu Milosevicu treba suditi u Beogradu. "Treba mu svakako suditi u Beogradu i o tome treba, pre svega, da odluce pravosudni organi - Okruzni javni tuzilac u Beogradu ili vise tuzilaca, republicki i savezni", objasnio je Cavoski u izjavi za niske "Narodne novine". On je naglasio da optuznica protiv Milosevica treba da se zasniva na izbornoj kradji, citavom nizu nerazjasnjenih ubistava i odgovornosti za sudbinu Srba u Zapadnoj Slavoniji, Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini. Cavoski je istakao da u ovom trenutku, osim Italije, koja ima ugovor sa SAD na bazi reciprociteta, koji postuje dostojanstvo obe drzave, nijedna zemlja u svetu ne dopusta izrucenje sopstvenih gradjana drugim drzavama.

Naglasavajuci da nema razumevanja za sastanak Kostunice s Milosevicem, lider Srpske liberalne stranke je rekao da "sada, kada je zvanicno konstituisana savezna vlast, predsednik SRJ nije imao nikakve potrebe da se sastaje sa stranackim liderima, pa ni s Milosevicem". "To je mogao da uradi, eventualno, savezni premijer radi razgovora o projektima i poslovima u saveznom parlamentu", rekao je Cavoski, uz konstataciju "da je taj susret stetio Kostunici, a koristio Milosevicu", prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: