Ponedeljak, 15.01.2001.

11:45

VELIC: KUSNER NIJE IZDVOJIO NI DINAR ZA POVRATAK SRBA

Izvor: B92

Default images
Clan Komiteta za povratak Srpskog nacionalnog veca Kosmeta Dragan Velic demantovao je da je UNMIK na ime povratka Srba na Kosmet uplatio 20 miliona dolara, isticuci da dosadasnji sef civilne administracije UN Bernar Kusner "nije izdvojio nijedan dinar" za SNV. Velic je u izjavi agenciji Srna objasnio da je "u pitanju planirani iznos sredstava potreban za povratak dela od oko 200 000 prognanih Srba" i naglasio da ce se o obezbedjivanju sredstva tek razgovarati na predstojecoj donatorskoj konferenciji. Prema njegovim rijecima, iznos od 20 milona su planirana sredstava potrebna za adaptaciju porusenih kuca, izgradnju infrastrukture i uspostavljanje telefonskih veza.

Predsednik Srpskog pokreta otpora Momcilo Trajkovic rekao je agenciji Srna da "ne veruje da je Bernar Kusner ostavio i dinar Srbima, posto je smenjeni sef civilne misije iza sebe ostavio rusevine multietnickog Kosova". "On je otisao kao porazen covek, ali su uz njega porazeni i srpska zajednica i multietnicko Kosovo i Metohija, zbog cega najmanje treba verovati da je na ime povratka Srba izdvojio toliku sumu novca", ocenio je Trajkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: