Subota, 13.01.2001.

22:04

PREDSTAVLJEN NOVI PLAN ZA POVRATAK SRBA

Izvor: B92

Default images
Medjunarodni zvanicnici u subotu su srpskim liderima na Kosovu predstavili novi plan u vrednosti od 20 miliona maraka za povratak hiljadu srpskih porodica na Kosovo u prvoj polovini ove godine. "Okvir za povratak 2001", dokument koji su pripremili zvanicnici UN, mirovne snage NATO i neki srpski predstavnici, predstavljen je u Gracanici, sedam kilometara jugostocno od Pristine. Kako prenosi SRNA, plan poziva Srbe da se vrate u podrucja na Kosovu koja su vec bila razmatrana. Ta mesta ukljucuju podrucja gde su vec ziveli Srbi kao i nenaseljene oblasti za koje mirovne snage kazu da ih mogu lako stititi. Suma od 20 miliona maraka bice potrebna za izgradnju kuca i infrastrukture.

Administrator UN Bernar Kusner apelovao je na srpske lidere da ne politizuju pitanje povratka. "Moramo usvojiti ovaj okvir kao osnovu za rad. To ce biti fantastican korak napred", rekao je Kusner koji je obecao da ce potraziti donatore za povratak. Lider severnomosovskih Srba Oliver Ivanovic rekao je da ce se narod vratiti samo ako budu obezbedjeni uslovi. "Kusner je pokusao nas da okrivi da koristimo ovo kao politicko pitanje. To nije tacno. To je pitanje bezbednosti", rekao je Ivanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: