Četvrtak, 11.01.2001.

10:47

NESUGLASICE OKO VREMENA ODRZAVANJA CRNOGORSKIH IZBORA

Izvor: B92

Default images
Sef poslanickog kluba Demokratske partije socijalista Dragan Djurovic izjavio je da prevremenih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori nece biti ako se oko toga ne usaglase parlamentarne partije, javlja Radio B 92. Djurovac je rekao da ako oni koji su trazili prevremene izbore ne prihvate inicijativu DPS-a od 8. januara, izbora nece ni biti. U inicijativi se predlaze da se najkasnije do kraja marta odrze vanredni parlamentarni izbori, a da pobednik izbora raspise referendum. Djurovic je jos rekao da predlog DPS-a nije nikakav ultimatum, niti podvala, kako su to ocenili predstavnici Socijalisticke narodne partije.

S druge strane, potpredsednik SNP-a Predrag Bulatovic izjavio je da ce njegova partija prihvatiti inicijativu za prevremene parlamentarne izbore, ali da nece prihvatiti da se oni odrze do kraja marta, vec mesec ili dva kasnije. On je ocenio da je besmisleno da se politicke partije unapred obavezuju da ce, nakon izbora, raspisati referendum. "Ubedjen sam da ce Izvrsni i Glavni odbor SNP-a prihvatiti inicijativu DPS-a, jer bi drugacije bilo krajnje pogresno, ali ne u rokovima koji su dati" - rekao je Bulatovic ocjenjujuci da se odluka o skracenju mandata poslanicima ne moze donijeti sporazumom stranaka, bez rasprave u parlamentu. Prema Bulatovicevim recima, ponuda da se partije unaprijed obavezuju da ce nakon izbora raspisati refrefendum, u funkciji je stisavanja strasti kod crnogorskih ekstremista unutar DPS-a i lazna nada za socijademokrate, javlja Radio B 92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: