Četvrtak, 04.01.2001.

15:48

SRBI ZABRINUTI ZA SAOBRACAJNICU KA CENTRALNOJ SRBIJI

Izvor: B92

Default images
Predsednik Izvrsnog odbora Srpskog nacionalnog veca /SNV/ severnog Kosmeta Oliver Ivanovic preneo je u cetvrtak komandantu snaga KFOR-a za sektor Sever brigadnom generalu Kristijanu Falzoneu zabrinutost Srba zbog velike koncentracije Albanaca, pripadnika Kosovskog zastitnog korpusa, u kampovima u Bajguri i Salji. "Prema informacijama kojima raspolazemo, izmedju 700 do 800 pripadnika Kosovskog zastitnog korpusa pod oruzjem koncentrisano je u ovim predelima, gde se granice opstine Kosovska Mitrovica, Podujevo i Leposavic sa administrativnom granicom centralne Srbije" - rekao je Ivanovic novinarima posle sastanka u Kosovskoj Mitrovici. On je naglasio da ga posebno brine to sto je primecen veliki broj uniformisanih lica u selima Saljska Bistrica, Kosutovo i Ceranjska Reka, u opstini Leposavic, koji osim maskirnih uniformi imaju i vidne oznake tzv. Oslobodilacke vojske Kosova.

Ivanovic je rekao da je ovo drugi put da upozorava visoke oficire KFOR-a u ovom delu Kosova, jer je veoma zabrinut zbog blizine tog kraja sa saobracajnicom koja povezuje Kosovsku Mitrovicu sa Zvecanom, Leposavicem i putem ka centralnoj Srbiji. Prema Ivanovicevim rijecima, general Falzone "po obicaju ima malo informacija, ali dovoljno vojnika da zastiti tu saobracajnicu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: