Sreda, 03.01.2001.

21:25

VJ UPOZORAVA NA MOBILIZACIJU OVK

Izvor: B92

Default images
Generalstab Vojske Jugoslavije upozorio je u sredu da su pripadnici takozvane Oslobodilacke vojske Kosova na celokupnoj teritoriji Kosova i Metohije sproveli mobilizaciju, a u Kosovskoj Mitrovici, Podujevu i Srbici su formirali nove jedinice. VJ u saopstenju navodi da je takozvana OVK odlucila da sprovede mobilizaciju i pojaca jedinice "s namerom da napadne i protera preostalo srpsko stanovnistvo iz severnog dela Kosova i Metohije", ukoliko policijske i vojne jedinice proteraju teroriste iz kopnene zone bezbednosti. "Vise izvora ukazuje da se u zapadnoj Makedoniji, uz granicu sa Albanijom, nalazi nekoliko kampova za obuku terorista dobrovoljaca sa teritorije opstina na jugu Srbije, iz zapadne Makedonije i Albanije. Po zavrsenoj obuci, preko Kosova i Metohije, teroristi se prebacuju u kopnenu zonu bezbednosti na jugu Srbije", tvrdi VJ, prenosi Fonet.

Informativna sluzba VJ, ne otkrivajuci svoje izvore, dodaje da su dve bugarske privatne firme Kosovskoj policijskoj sluzbi isporucile deo od ukupno planiranih 28.000 zimskih maskirnih uniformi. Iz istog izvora, kako se navodi na sajtu VJ, toj policiji, sastavljenoj od kosovskih Albanaca, treba da bude isporucena izvesna kolicina lakog pesadijskog naoruzanja starije proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: