Sreda, 03.01.2001.

23:30

OBRAD KESIC: VRLO VAZNA POSETA SVILANOVICA SAD-U

Izvor: B92

Default images
Savezni ministar inostranih poslova Goran Svilanovic doputovao je u dvodnevnu posetu Sjedinjenim americkim drzavama. Rec je o prvoj zvanicnoj poseti posle vise od 11 godina i perioda koji su karakterisali zamrznuti ili potpuno prekinuti odnosi izmedju Jugoslavije i Amerike. Ministar Svilanovic sastace se u cetvrtak, izmedju ostalih, i sa drzavnim sekretarom Madlen Olbrajt. Govoreci o temama i znacaju ove posete, Obrad Kesic, analiticar americke spoljne politike iz Vasingtona, u izjavi za B 92 istice da ce prva tema razgovora biti ekonomska situacija, energetsko stanje u Jugoslaviji, finansijska pomoc. "Druga tema je Kosovo i jug Srbije, a treca tema su odnosi Srbije i Crne Gore. Nisam siguran da bi neki krupni potez Amerikanci mogli da naprave pre nego sto dodje nova administracija", ocenio je Kesic.

Prema recima Obrada Kesica poseta ministra Svilanovica Vasingtonu najveci znacaj ima u upoznavanju sa administracijom novog americkog predsednika Dzordza Busa: "Ovo je vrlo vazna poseta zato sto je sad dobra prilika za ministra Svilanovica da se upozna sa nekim od kljucnih ljudi u novoj administraciji na jedan neformalni nacin i da se otvoreno vodi dijalog o najvaznijim pitanjima", kaze Kesic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: