Subota, 30.12.2000.

20:58

U NOV MILENIJUM SA STRUJOM

Izvor: B92

Default images
Ono sto je za sada sigurno to je da ce gradjani novogodisnje i Bozicne praznike u Srbiji docekati bez restrikcija struje. U Elektroprivredi Srbije objasnjavaju da su kise, koje su pale poslednjih dana, omogucile da se popravi elektroenergetska sitiuacija i da generatori EPS rade vecom snagom. "Smatramo da narednih 5 do 6 dana necemo imati restrikcije, zahvaljujuci povoljnoj hidrologiji", rekao je u izjavi za B92 glavni dispecer EPS Dragan Vignjevic. Upitan kako to da odjednom imamo struju u dovoljnim kolicinama, Vignjevic je odgovorio da "se struja 'odjednom' pojavila tako sto su pogon usli" neki veliki proizvodjaci, kao sto je Bajina Basta. "To je novih 30 miliona kilovat-sati dnevno koji su dotureni do potrosaca, a malo je poboljsano i grejanje, tako da je prestalo dogrevanje. U ovim danima cemo se truditi da cak i vratimo ono sto smo neovlasceno uzimali", objasnio je Vignjevic. On je takodje rekao da ce strucnjaci EPS krajem sledece nedelje sagledati situaciju za period posle Bozica. "Ukoliko svi agregati EPS budu radili dobro, redukcije necemo uvoditi" precizirao je Vignjevic.

Medjutim, nezavisan energeticar Jovan Mandic u izjavi za B92 smatra da ce s prvim mrazevima, posle Nove godine, poceti ponovna borba za svetlost. Mandic takodje naglasava da ce svi oni koji su ucestvovali u bezumnom arcenju energetike morati da odgovaraju. "Opstrukcija je prisutna i onda kada nije radjeno na vreme ono sto je moralo da bude uradjeno. Zameram svojim kolegama sto se nisu izborile da se ovo spreci. Ovo sto se dogadjalo prethodnih meseci ne moze ostati bez posledica i to nije nikakva tajna, neke strucne i validne komisije ce to ustanoviti i svi ljudi koji su u tome ucestvovali nemaju vise sta da traze u 'Elektroprivredi'", rekao je Mandic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: