Utorak, 12.12.2000.

13:41

FRANCUSKA POMOC ELEKTROPRIVREDI I VODOPRIVREDI

Izvor: B92

Default images
Prvi savetnik francuske ambasade u SRJ Kristijan Timonije izjavio je u utorak da ce predstavnici francuske ambasade i sef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanovic uskoro potpisati ugovor o pomoci vredan 50 miliona franaka za elektroprivredne i vodoprivredne sisteme u SRJ. Timonije je tokom posete Vranju naglasio da ce ova zima za Srbiju biti teska, ali je izrazio nadu da ce posle izbora reforme u Srbiji biti nastavljene i intenzivirane. Potpredsednik Skupstine opstine Vranje Dusan Aleksic obavestio je francuskog diplomatu da je za grejanje skola, decjih ustanova i medicinskog centra u Vranju potrebno 1.010 tona loz ulja i 950 tona mazuta. Timonije je izjavio da ce se uciniti specijalni napori kako bi neophodni energenti uz pomoc vise stranih donatora stigli na podrucje juga Srbije gde, kako je rekao, postoji problem terorizma, ali i problem razvoja celog kraja.

Francuski diplomata je u Vranju razgovarao s rukovodstvom "Jumka", predstavnicima bugarske nacionalne manjine, a tokom dana je obisao i romsko naselje "Gornja carsija" u Vranju, kao i seosku osnovnu skolu u Donjem Zapskom, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: