Subota, 02.12.2000.

15:28

DJINDJIC: POTPREDSEDNICI VLADE LIDERI DOS

Izvor: B92

Default images
Vecina predsednika stranaka clanica DOS-a bice potpredsednici nove Vlade Srbije, mesta nece biti jedino za one koji obavljaju neku drugu funkciju, izjavio je beogradskom dnevniku "Blic" Zoran Djindjic, predsednik DS-a i mandatar za sastav nove republicke vlade Srbije. Ako DOS pobedi na decembarskim izborima, "Protic ce morati da bira ili da ostane na mjestu gradonacelnika ili da bude potpredsednik. Isto vazi i za sve ostale lidere stranaka koji su na nekoj drzavnoj funkciji. Takodje, niko od clanova vlade nece moci da ima svoju privatnu firmu", istkao je Djindjic, prenosi Srna. On nije zeleo da saopsti imena clanova Vlade, uz napomenu da ce sa sastavom kabineta i programom izaci do sledeceg utorka ili najkasnije srede, do kada bi trebalo da okonca razgovre sa liderima DOS-a. Djindjic je naveo da ce Vlada imati tri dela: politicki, izvrsni i ekspertsko-savetodavni, dodavsi da ce broj ministarstava biti znatno smanjen u odnosu na dosadasnji.

"Blic" pise da ce potpredsendici Vlade biti Vladan Batic, Nebojsa Covic, Dusan Mihajlovic, Milan St. Protic i Vuk Obradovic, za koga beogradski list veruje da bi mogao da bude i ministar policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: