INICIJATIVA DOS ZA SMENU OPSTINSKOG RUKOVODSTVA U MAJDANPEKU

Izvor: B92

Subota, 04.11.2000.

17:57

Default images
Demokratska opozicija Srbije u Majdanpeku pokrenula je inicijativu za smenjivanje nove opstinske vlasti putem peticije gradjana, javlja Beta. Sef izbornog staba DOS-a Nebojsa Kapric u subotu je izjavio novinarima da je za smenu vlasti u Majdanpeku potrebno prikupiti potpise dve trecine gradjana sa pravom glasa, sto u Majdanpeku iznosi oko 15.000. Prema recima Kaprica, broj potrebnih potpisa je veliki, ali i "samo pokretanje peticije predstavlja pritisak na socijaliste da vrate svoje odbornicke mandate". Kapric je ocenio da opstinska vlast socijalista "nece biti u stanju da nabavi mazut potreban za grejanje grada, jer sa njima niko ne zeli saradnju". U Majdanpeku jos uvek nije pocelo grejanje jer gradske toplane kao gorivo koriste mazut, koga u zalihama nema.

Opstinsku vlast u Majdanpeku formirala je Socijalisticka partija Srbije koja, uz dva odbornika grupe gradjana, ima jednog odbornika vise od Demokratske opozicije Srbije i Jugoslovenske levice. Odbornici JUL-a odbili su saradnju sa SPS-om u podeli lokalne vlasti, a ponudu socijalista odbili su i odbornici DOS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: