KUSNER: DEBATA O KONACNOM STATUSU KOSOVA PREURANJENA

Izvor: B92

Petak, 03.11.2000.

08:58

Default images
Sef misije UN na Kosovu Bernar Kusner strahuje od uzurbanosti i nestrpljenja zbog promena u Beogradu, kada je u pitanju buducnost pokrajine. Prema njegovim recima, rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 za Kosovo je jedini dokument koji priznaju sve strane. Taj dokument priznaje novi predsednik SRJ Vojislav Kostunica, Albanci, ali i kosovski Srbi. "Debata o konacnom statusu Kosova zbog toga bila bi preuranjena i nepotrebna", ocenio je Kusner u intervjuu beckom dnevnom listu "Standard". Kako prenosi Beta, Kusner naglasava da razmisljanje o konacnom statusu Kosova ne spada u njegove zadatke i priznaje da je dobio predlog nezavisne komisije za Kosovo, koja je predlozila uslovnu nezavisnost za tu pokrajinu, ali da ga jos uvek nije procitao.

On smatra da je debata o buducnosti Kosova, koja se vodi u nekim evropskim gradovima, preuranjena, i podsetio je da rezolucija 1244 sadrzi pasus koji nalaze odrzavanje medjunarodne konferencije pre uspostavljanja substancijelne autonomije na Kosovu. Kusner je, takodje, izrazio bojazan da ce medjunarodno interesovanje odjednom sa Pristine preci na Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: