Zvanično: Benzema napušta Real

Francuski napadač Karim Benzema neće i naredne sezone biti član Real Madrida, potvrdio je klub saopštenjem.

Izvor:

Nedelja, 04.06.2023.

11:55

Zvanično: Benzema napušta Real
Foto: Profimedia

Benzema je u klub stigao 2009. godine i beli dres nosio 14 sezona tokom kojih je osvojio svaki trofej koji mu je bio na raspolaganju.

U tom periodu je osvojio 25 titula sa timom iz španske prestonice, što je rekordan broj za Real. Među trofejima je čak pet Liga šampiona, četiri titule u domaćem šampionatu, tri Kupa kralja, četiri španska Superkupa i još toliko evropskih, kao i pet Svetskih klupskih prvenstava.

Na večnoj listi Reala je na petom mestu sa 647 nastupa tokom kojih je postoigao 353 gola, manje samo od Kristijana Ronalda. Tome je dodao i 165 asistencija.

Kako se navodi u saopštenju, njegova karijera u Realu je pravi primer profesionalizma, a on sam je predstavljao sve vrednosti iza kojih klub stoji. Stoga na "Santijago Bernabeu" smartraju da Benzema ima pravo da odluči gde će nastaviti karijeru.
Foto: Sofascore
Prethodnih dana se dovodio u vezu sa Al Itihadom iz Saudijske Arabije koji mu je navodno ponudio 400 miliona evra za dve sezone. Isprva je ta priča odbačena, ali to je u ovom trenutku najrealnija opcija za aktuelnog osvajača "Zlatne lopte".

Postavlja se pitanje šta se promenilo u tri dana, jer je upravo u četvrtak sam Benzema u najmanju ruku nagovestio da ostaje.

Iz Reala su za utorak najavili svečani oproštaj za Karima Benzemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli: