Barselona opet razočarala – ostala bez 1/8 finala posle 21 godine!

Fudbaleri minhenskog Bajerna savladali su Barselonu 3:0 i tako je ostavili bez plasmana u osminu finala Lige šampiona.

Izvor: MT

Sreda, 08.12.2021.

20:00

Barselona opet razočarala – ostala bez 1/8 finala posle 21 godine!
Foto: Profimedia

Bavarci, iako su meč poslednje runde grupe E bez rezultatskog značaja za njih igrali pred praznim tribinama, to im nije smetalo da ostvare i četvrti uzastopni trijumf protiv Katalonaca.

Izabranici Julijana Nagelsmana završili su grupnu fazu sa maksimalnim učinkom i sa 18 bodova se plasirali dalje.

Barselonu je u osminu finala vodila ili pobeda na Alijanc areni ili neuspeh Benfike na svom terenu protiv kijevskog Dinama.

Nije se dogodio niti jedan od ovih scenarija, te je Blaugrana ostala bez nokaut faze prvi put još od davne 2000. godine.

Solidno su delovali tokom većeg dela prvog poluvremena u Minhenu, ali ih je pogodak Tomasa Milera u 34. minutu potpuno sputao.

Nemački reprezentativac je šutirao glavom, prevario je Ter Štegena, a lopta je prešla taman toliko da se aktivira sat na Haceganovoj ruci – Rumun je pokazao na centar.

Bajern je prednost duplirao samo devet minuta kasnije, a strelac je ovoga puta bio Liroj Sane. Šutirao je iz daljine, lopta je imala čudnu putanju i tako prevarila nedovoljno dobrog Ter Štegena. U nastavku, u 62. minutu, Alfonso Dejvis je probio po levoj strani, dodao Džamalu Musijali, kome nije bilo teško da savlada Ter Štegena. Doduše, ni posle usporenih snimaka ne može se sa sigurnošću reći da lopta Dejvisu nije pobegla u gol aut pre asistencije.

Mogao je Sane da stigne u finišu do još jednog pogotka, međutim, nije iskoristio proklizavanje Ter Štegena, te je rezultat ostao 3:0.

U drugom meču grupe, Benfika je odradila ono što je bilo do nje – savladala je Dinamo Kijev rezultatom 2:0.

Mogli su Ukrajinci da šokiraju Lisabon u na startu duela, ali se Cigankov propisno obrukao, prebacivši prazan gol praktično.

Kazna je stigla u 16. minutu, kada je posle dobre akcije Silve i Marija, mrežu gostiju pogodio Roman Jaremčuk.

Samo šest minuta kasnije, Žilberto je imao sreće, lopta se odbila od jednog igrača Dinama, stigla do njega, a on ju je snažnim udarcem poslao iza leđa Buščana.

Ispostaviće se da je to bio i konačan rezultat meča u Lisabonu.

Iz ove grupe, dakle, dalje idu Bajern i Benfika, Barselona takmičenje nastavlja u Ligi Evrope, dok Dinamo neće prezimiti u Evropi. Tok mečeva mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli: