Zvezda za 12 minuta "ugasila" Mladost, het-trik Kataija

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost u Lučanima 5:1 (1:1) u 17. kolu Linglong Superlige Srbije.

Izvor: MS

Nedelja, 21.11.2021.

12:30

Zvezda za 12 minuta
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Posao crveno-belima nije bio toliko lagan koliko rezultat govori, posebno u prvom poluvremenu u kome su morali da idu iz minusa.

Milan Bojović je golom otvorio meč u samom uvodu, do odlaska na odmor je izjednačio Aleksandar Katai, da bi odluka pala na startu drugog dela.

Tada je tim Dejana Stankovića, u rasponu od 54. do 65. minuta, postigao četiri pogotka preko Kataija još dva puta, Gelor Kange i Mirka Ivanića i reši sve nedoumice.

Time je dodatno izvršila pritisak na lidera Partizan, od koga je na tri boda uz meč manje, ali crno-beli igraju kasnije sa Vojvodinom.

Takođe, Zvezda je ovim rezultatom okončala ciklus od pet uzastopnih gostovanja u Srbiji i mirno čeka duel sa Ludogorecom u Ligi Evrope u četvrtak.

U jednom od najbitnijih mečeva ove godine – da dočeka proleće u tom takmičenju... Niko nije mogao da pretpostavi da će se ovako završiti meč u Lučanima nakon trilera u prvih 45 minuta.

Mladost je, bez kalkulisanja, krenula ofanzivno od starta i uhvatila Zvezdu na "spavanju".

Dobila je korner iz opasnog napada, a u karambolu u petercu se najbolje snašao Milan Bojović, najbolji strelac u istoriji Superlige, i matirao Zorana Popovića.

Već u sledećem napadu domaćin je propustio preko Gordića da duplira prednost, a onda je usledio pritisak Zvezde.

Trener Dejan Stanković je već do 20. minuta izvršio dve izmene, Marko Gobeljić je izašao zbog povrede, Rišairo Živković iz taktičkih razloga, a upravo su Milan Gajić i El Fardu Ben prodrmali tim.
Foto: FKCZ/Starsport
Katai je ređao šanse, zicer je primašio i Njegoš Petrović, da bi Zvezdin kapiten na ovom meču konačno pogodio na asistenciju Bena.

Previše se uvukla odbrana Mladosti usled pritiska crveno-belih, a Katai je ušao u prazan prostor, prevario Cvetkovića i poslao loptu u mrežu.

I onda "ludnica" u finišu prvog dela – mogli smo da vidimo tri gola. Prvo je Pavkov pogodio stativu, da bi Mladost propustila šansu utamice kada su Jovanović i Danoski išli na Popovića sami, ali ih je na kraju stigao Gajić pred praznom mrežom.

Do kraja je i Rodić promašio stopostotnu šansu na asistenciju Gajića, a onda smo u nastavku gledali drugu sliku.

Za samo 18 minuta branilac titule je dao četiri gola, Katai je kompletirao het-trik sa nova dva pogotka, uspeo da asistira Kangi za golčinu kada je sa 20 metara pogodio rašlje, a na sve to se upisao i Ivanić.

U čudnom efeu lopte, nakon odbrane golmana Kostića, lopta je odsela u mrežu, a Crvena zvezda overila tri boda.

I nastavila poteru za Partizanom...

Meč iz Lučana pratili smo u LAJV BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli: