Egzibicionizam i nudizam - ove plaže to imaju FOTO

Ukoliko spadate u onu grupu turista koja preferira nudističke plaže, verujemo da će vas zanimati koje su to najpopularnije nudističke plaže Evrope.

Izvor: Travel magazine

Sreda, 09.06.2021.

15:22

Egzibicionizam i nudizam - ove plaže to imaju FOTO
Foto: Shutterstock/IzidorAQ

Zanimljivo je da se iz regije u top 10 nudističkih kotirala jedna hrvatska nudistička plaža.

U pitanju je rovinjska Valalta koja je zauzela visoko treće mesto.U želji da prati trendove u nudizmu, ali i u turizmu uopšte, Valalta ima velnes centar, marinu, kraft pivnicu, a uz stalno uređenje sanitarnih čvorova, apartmana i bungalova, nasuta je i prva peščana plaža u Istri, duga 4 kilometara.

Španija sa dve plaže u top 10 nudističkih plaža

Foto: Shutterstock/Sergio TB
Najbolja nudistička? Španska Plaja de Ses Iljetes, koja na Google ima 4.8 ocenu.

Neverovatna Plaja de Ses Iljetes se nalazi u blizini lude Ibice, ali sa ograničenim pristupom plaži pruža golišavim posetiocima privatnost i mogućnost uživanja u kristalno čistoj vodi i blistavom belom pesku!

Sa ocenom 4.7 engleska plaža Knol je druga najbolja nudistička plaža Evrope. 900 metara peščane plaže koja se prostire severnom obalom, posetiocima nudi odvojeni LGTB deo i lokalni naturistički B&B ako želite da ovde uživate nekoliko dana.
Foto: Shutterstock/David Thermann
Iznenađujuće, Nemačka krije naturistički raj na severnomorskom ostrvu Silt.

Buhne 16 zauzima možda tek deveto mesto sa 4.2 zvezdice ali itekako zaslužuje pažnju. Nošenje odeće na ovoj plaži nije obavezno, ali uprkos prohladnom vremenu, nudisti vole da bace svoje kupaće kostime na stranu i gledaju zalazak sunca koji oduzima dah na nemačkoj obali.

Još jedan neočekivani dragulj svrstao se u top 10 najbolje ocenjenih nudističkih plaža na Guglu. Bredene je jedina nudistička plaža na belgijskoj obali i ima 4.2 zvezdice. Dine i zlatni pesak stvaraju prelepe pejzaže, idealne za miran odmor u kojem možete uživati prirodno.

Pogledajte konačnu listu:

1. Playa de Ses Illetes (Španija) – 4.8
2. Knoll Beach (Engleska) – 4.7
3. Valalta Beach (Hrvatska) – 4.6
4. Playa de los Muertos (Španija) – 4.6
5. Adegas Beach (Portugal) – 4.6
6. Porto Ferro (Italija) – 4.5
7. Gigaro Beach (Francuska) – 4.5
8. Little Banana Beach (Grčka) – 4.5
9. Buhne 16 (Nemačka) – 4.2
10. Bredene Beach (Belgija) – 4.2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli: