Sreda, 17.08.2022.

08:14

Doživotna robija zbog divljanja na ulicama: Vozio cik-cak i ubio šestoro

Doživotni zatvor zbog smrtonosnog divljanja po ulicama Nemačke.

Izvor: Tanjug

Doživotna robija zbog divljanja na ulicama: Vozio cik-cak i ubio šestoro
Foto: Profimedia

Sud u gradu Triru na jugozapadu Nemačke osudio je na doživotni zatvor Nemca (52), koji je u decembru 2020. godine divljao automobilom po ulicama toga grada i usmrtio pet, a teško povredio 18 ljudi.

Nemačka novinska agencija DPA javila je da su sudije zaključile da je čovek, čije ime nije objavljeno zbog čuvanja privatnosti, namerno vozio cik-cak kroz pešačku zonu kako bi ubio ili osakatio što više ljudi, prenosi AP.

Tokom smrtonosne vožnje u Triru poginuli su tromesečna beba, njen otac i tri žene od 25, 52 i 73 godine, a 18 osoba je teško povređeno.

Medicinski eksperti koji su svedočili tokom sudskog postupka tvrde da čovek pati od paranoidne šizofrenije i zabluda, koje su uključuju i bizarnu teoriju da vlada kuje zaveru protiv njega.

Istražitelji su posvedočili da je ubica danima živeo u pozajmljenom terencu Land Rover, koji je koristio i u svom ubilačkom napadu.

Optuženi, po zanimanju električar, odbio je da svedoči pred sudom.

Osuđen je na doživotni zatvor, uz obavezno lečenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: