Poznata lokacija fabrike vakcina: Evo gde će se proizvoditi "Sinofarm" u Srbiji FOTO

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odredila je lokaciju za fabriku kineskih vakcina ''Sinofarm'' u okviru privredne zone ''Autoput'', u blizini Zemun Polja.

Izvor: B92.net

Petak, 11.06.2021.

14:40

Poznata lokacija fabrike vakcina: Evo gde će se proizvoditi
Foto: Opština Zemun

Fabrika, u kojoj će se prvo pakovati ''Sinofarm'' vakcina, a kasnije i proizvoditi, biće zajedničko ulaganje Srbije, Кine i Ujedinjenih arapskih emirata. Predviđen je i pogon za proizvodnju PCR testova, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Planirana mesečna proizvodnja je dva miliona doza vakcine mesečno. Za fabriku koja će se graditi po sistemu ''ključ u ruke'', srpska strana će obezbediti zemljište i infrastrukturu.

Posle pribavljanja tehničke dokumentacije, opremanje lokacije u celini 1-Blok 11a u okviru Plana detaljne regulacije za područje privredne zone ''Autoput'' u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu biće povereno Institutu za puteve Beograd, kao najpovoljnijem ponuđaču, čiji će posao biti plaćen 61,78 miliona dinara bez PDV-a.

U odluci Vlade Srbije o izgradnji ove strateški važne fabrike ističe se da je investicija prioritet u borbi protiv kovida 19.

Кomunalno opremanje parcele 946/5 u К.O. Zemun Polje podrazumeva rešenje imovinsko pravnih pitanja, izradu tehničke dokumentacije koja je oročena na 25. oktobar i izgradnju pristupnih saobraćajnica, i to po hitnom postupku.

Ova kompletno grinfild investicija obezbediće dovoljne količine kineske ''Sinofarm'' vakcine ne samo za Srbiju, već i region.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli: