Utorak, 28.05.2002.

19:00

REAKCIJE NA IZBOR VUJANOVICA ZA MANDATARA

Izvor: B92

Default images
Liberalni savez Crne Gore potez crnogorskog predsjednika Mila Djukanovica da mandat za formiranje nove vlade poveri Filipu Vujanovicu smatra politickom drskoscu i ocekuje da ce Djukanovic biti primoran da predlozi drugog mandatara koji ce imati podrsku u crnogorskom parlamentu, izjavio je SRNI portparol liberala Slavko Perovic. On je rekao da LSCG nije doneo odluku da li ce razgovarati sa Vujanovicem o novoj Vladi i naglasio da su liberali zapanjeni Djukanovicevom "bezobzirnoscu i politickom drskoscu".

Portparol Socijalisticke narodne partije Dragan Koprivica izjavio je u utorak da imenovanje Filipa Vujanovica za mandatara za sastav nove crnogorske vlade na tu stranku "ne ostavlja neki utisak". Koprivica je agenciji Beta kazao da crnogorski predsednik Milo Djukanovic, predlazuci Vujanovica "trenira zivce Liberalnom savezu i pravi salu sa liberalima".

Lider SNP-a Predrag Bulatovic ranije je saopstio da ta stranka nece prihvatiti kandidata DPS-a za novog mandatara.

Potpredsednik Narodne stranke Predrag Popovic rekao je da ta stranka nije "posebno zainteresovana" za "pokusaj" formiranje nove crnogorske vlade. Popovic je ponovio da ce NS pokrenuti inicijativu za skracenje mandata Skupstine Crne Gore i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Lider Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapic izjavio je da ta stranka ima "puno pozitivnih iskustava sa bivsim premijerom, a novim mandatarom" za sastav crnogorske vlade Filipom Vujanovicem. "Sada moramo zajednicki da sprovedemo sporazum o preuredjenju crnogorsko-srbijanskih odnosa jer je to obaveza drzave Crne Gore", kazao je Krivokapic Radiju Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: