Sreda, 08.05.2002.

20:00

ZASEDANJE SKUPSTINE SRBIJE

Izvor: B92

Default images
Skupstina Srbije u sredu je raspravljala o amandmanima na izmene i dopune Zakona o srednjoj skoli. Na predlog izmena i dopuna Zakona o srednjoj skoli ulozeno je vise od 80 amandmana, od kojih su poslanici usvojili 3. Ostalo je da se poslanici izjasne o nesto manje od 30 amandmana. U prepodnevnom delu sednice usvojen je amandman kojim se precizira koje verske zajednice ucestvuju u donosenju nastavnog plana i programa, pored ministra prosvete i ministra vera. Kako je definisano usvojenim amandmanom, to su Srpska pravoslavna crkva, Katolicka crkva, Islamska zajednica, Slovacka evangelisticka crkva, Jevrejska zajednica, Reformatorska hriscanska crkva i Evangelisticka hriscanska crkva.

Parlament bi posle Zakona o srednjim skolama trebalo da raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o drzavnom premeru i katastru i upisima prava na nepokretnosti, koji je podnela Vlada Srbije. Pred poslanicima je jos 17 tacaka dnevnog reda, medju kojima su i predlog izmena i dopuna Zakona o javnim preduzecima i obavljanju delatnosti od opsteg interesa, kao i Predlog zakona o ministarstvima, koje je podnela Vlada Srbije.

Zasedanje ce biti nastavljeno u cetvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: