Četvrtak, 13.06.2002.

19:00

POTPISAN SPORAZUM O OTPISU DELA DUGA SRJ PREMA AUSTRIJI

Izvor: B92

Default images
Potpredsednik jugoslovenske vlade i savezni ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Miroljub Labus potpisao je u cetvrtak u Becu sa direktorom Kontrolbanke Rudolfom Soltenom bilateralni sporazum o otpisu dela duga koji SRJ ima prema Austriji u okviru Pariskog kluba.

"Potpisali smo ugovor o redukciji naseg duga prema Austriji za 51 odsto.

Naknadnih 15 procenata bice redukovani u 2005. godini, tako da je nas dug sada znacajno smanjen, i kratkorocna i dugorocna dugovanja sada iznose oko 84 miliona evra", izjavio je agenciji Beta Labus. Ukupan iznos dugovanja SRJ prema Austriji iznosio je 130 miliona evra i sada je smanjen na 67 miliona evra dugorocnog duga, uz jos 7,5 miliona evra kratkorocnih dugova. "Ovo je signal da austrijska zvanicna agencija za osiguranje depozita, Kontrolbanka i austrijska vlada podrzavaju reforme u SRJ, kao sto su i obecali. Mi smo u Becu razgovarali i o buducoj aktivnosti ove institucije u pruzanju garancija jugoslovenskim i austrijskim preduzecima", rekao je Labus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: