Četvrtak, 06.06.2002.

19:00

BELI DVOR OTVARA VRATA ZA POSETIOCE

Izvor: B92

Default images
Princ Aleksandar II i princeza Katarina otvorice vrata Belog dvora za surete privrednika i drzavnika. U petak i u subotu bice organizovana velika humanitarna akcija za pomoc zdravstvenim ustanovama u medicinskoj opremi i vozilima hitne pomoci, pod pokroviteljstvom Fondacije princeze Katarine. "Dobili smo mnoga obecanja ljudi da ce doci da vide kakva je situacija u bolnicama. Nas narod je vrlo specifican i on treba da ima bolju buducnost. Ja sam majka i razumem kako se oseca neka druga majka cijem su detetu potrebni lekovi ili dobro opremljena bolnica. Ne zelim da vidim da nas narod pati, a ti aparati su nada za nas narod", rekla je princeza Katarina.

Pored darodavaca, gosti ce biti i premijer Srbije Zoran Djindjic, ostali clanovi republicke vlade i diplomatski kor. U subotu, na radnom dorucku u Belom dvoru, bice organizovan susret predstavnika Vlade, investitora i privrednika, na kom ce biti vodjeni razgovori o podsticanju privrednog razvoja i konkretnijoj saradnji inostranih i domacih kompanija.

U skoroj buducnosti, u planu je da Beli dvor bude pristupacan svim posetiocima, s tim sto ce postojati organizovani obilasci u odredjenim vremenskim periodima, kaze princ Aleksandar II. "Potrebna nam je dobra organizacija, a dobra organizacija u nasoj zemlji je problem. Cilj je da Dvor bude otvoren za narod", rekao je on.

U okviru skolske ekskurzije, prosle nedelje su ucenici iz Zajecara obisli taj kompleks i to je jedan od vidova otvorenosti koji ce biti praktikovan u Belom dvoru, kaze Aleksandar II. Tako ce u utorak doci 500 ucenika generacije iz isto toliko srednjih skola sirom Srbije, koji ce dobiti posebne pohvalnice od princa Aleksandra II.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: