"Shvatite, SAD zarađuju na krvi vaših građana"

Ukrajinske vlasti treba da shvate da SAD zarađuju milijarde na krvi njihovih građana, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug
Podeli
foto:shutterstock/K. Brambergs
foto:shutterstock/K. Brambergs

"Amerikanci su prilično pragmatični momci. I naravno, njihov sopstveni prosperitet im je najvažniji", rekao je Peskov, komentarišući izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da je 90 odsto vojne pomoći koju su SAD pružile zapravo potrošeno u SAD, preneo je Tas.

On je istakao da Ukrajina treba da shvati da ona nije glavna briga SAD, jer je ona uvek više brinula o samim Amerikancima, čak i na račun veoma velikog broja tih istih Ukrajinaca.

"Amerikanci su ti koji zarađuju milijarde dolara od skupih energenata, od gasa koji prodaju Evropi i od nafte. Amerikanci su ti koji sebi obezbeđuju posao i veće poreske prihode jer obezbeđuju posao za svoje proizvođače municije, vojne opreme i tako dalje", dodao je portparol predsednika Rusije Vladimira Putina.

Peskov je Blinkenovo priznanje opisao kao prilično jasno i uz žaljenje rekao da su SAD "spremne da žrtvuju još Ukrajinaca", izrazivši nadu da će Kijev otvoriti oči.

Govoreći juče na zajedničkoj konferenciji za novinare sa britanskim ministrom spoljnih poslova Dejvidom Kameronom, Blinken je rekao da su investicije koje su SAD uložile u odbranu Ukrajine dovele do rasta sopstvene, američke ekonomije.

"Tako da je to bila dobitna kombinacija, koju treba da nastavimo", naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu